EXCLUSIV  Salariaţi - pensionari, mit demontat. Marius Budăi: Este pentru prima dată

77834-0-oameni_trecere_de_pietoni_aglomeratie_fa_8063
77834-0-oameni_trecere_de_pietoni_aglomeratie_fa_8063

Invitat la interviurile DC News, Marius Budăi, ministrul Muncii, a demontat, cu cifre, unul dintre miturile care circulau în România de după Revoluţie. 

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat la DC News că anul 2019 înregistrează o premieră în ceea ce priveşte sistemul de pensii, afirmând că, pentru prima dată, bugetul de pensii este pe excedent, adică veniturile sunt mai mari decât cheltuielile. Totodată, ministrul a demontat şi mitul potrivit căruia în România sunt mai mulţi pensionari decât salariaţi. 

"Eu mă raportez la sistemul nostru de pensii, pe ce avem din 2017 şi până în prezent. Nu mai suntem în situaţia de a avea mai puţini angajaţi decât pensionari, nu mai suntem de mult în situaţia de a avea mai mulţi pensionari decât contracte de muncă, pentru că ştim că un salariat poate avea mai multe contracte. Avem înregistrate în REVISAL în jur de 6,4 milioane de contracte de muncă, cu 5,3 milioane de salariaţi cu menţiunea că aici nu sunt cuprinşi funcţionarii publici şi cei cu regim special. Ei nu se raportează în REVISAL. Potrivit estimărilor mele, sunt circa 7 milioane de salariaţi.

Masa salarială a crescut foarte mult în România în ultimii doi ani. Prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat colectarea s-a îmbunătăţit cu 35% şi suntem în primul an în care, prin estimarea bugetului şi conform rezultatelor fiscale,  avem proiectat pe 2019 ca bugetul de pensii să fie pe excedent. Adică veniturile vor fi mai mari decât cheltuielile", a explicat Marius Budăi.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către ministrul Muncii: 

 

Vezi şi: Marius Budăi, anunţul momentului: Sub nicio formă nu se va întâmpla

Kovesi comisia LIBE rezultat vot - video live text

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel