Sălaj: Drapelul naţional, sărbătorit în centrul Zalăului

[] []

26 iun 2019 / 11:43
Salveaza PDF Comentarii

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată miercuri, la Zalău, printr-un ceremonial militar şi religios, desfăşurat pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului, cu participarea reprezentanţilor instituţiilor publice, primăriei Zalău, Armatei şi jandarmilor.

"La ceas de sărbătoare, la momentele oficiale sau la competiţiile sportive, tricolorul românesc flutură mereu, în vârful catargului şi în sufletele celor care simt româneşte", a declarat, la festivitatea de miercuri, prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian.

În alocuţiunea susţinută cu acest prilej, prefectul a făcut un scurt istoric al drapelului, precizând faptul că acesta este sărbătorit în fiecare an în 26 iunie, în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru, cu deviza ''Dreptate, Frăţie'' înscrisă pe el, a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.

În cadrul festivităţii de miercuri, drapelul tricolor, sfinţit cu o seară înainte, a fost arborat pe catarg, pe acordurile Imnului Naţional, cântat de Fanfara Promenada a Casei Municipale de Cultură municipiului Zalău.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului - Judeţul Sălaj, Primăria Zalău şi Consiliul Judeţean Sălaj, în colaborare cu structurile Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26