Sălaj. Campania naţională 'Informare acasă! Siguranţă în lume!', prezentată la Zalău

Campania naţională 'Informare acasă! Siguranţă în lume!' 2019, derulată de Ministerul Românilor de Pretutindeni (MRP) pentru a informa românii din străinătate asupra drepturilor şi obligaţiilor pe care le au în ţările în care au ales să trăiască, dar şi despre programele pe care România le desfăşoară pentru a-i încuraja să revină acasă în număr cât mai mare, a fost prezentată marţi, la Zalău, de secretarul de stat Lilla Boglarka Debelka. 

La întâlnirea de la Zalău au mai fost prezenţi subprefectul Vegh Alexandru, coordonatorul Centrului Regional Cluj-Napoca al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, comisar şef Augusta Alexandrina Bora, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi instituţiilor deconcentrate din judeţ.

'Scopul campaniei este de a preveni şi combate factorii de risc la care se expun românii care aleg să plece peste hotare şi totodată de a susţine procesul de integrare a românilor în ţările unde aceştia trăiesc, studiază sau muncesc, precum şi reinserţia şi reintegrarea socială, odată cu decizia de a reveni în România.

Românii aflaţi în afara graniţelor ţării reprezintă o prioritate strategică înscrisă în programul de guvernare, motiv pentru care am planificat această campanie împreună cu partenerii noştri strategici. Avem un număr mare de români care se află în străinătate, fie că muncesc, studiază sau locuiesc în diferitele state de destinaţie, iar un grad scăzut de informare asupra drepturilor şi obligaţiilor pe care le au poate conduce la o creştere a expunerii acestora la fenomenul exploatării prin muncă şi al traficului de persoane', a declarat, la întâlnirea de marţi, Lilla Boglarka Debelka.

Potrivit secretarului de stat, noutatea din această etapă include informarea cu privire la votul în străinătate, înainte de alegerile prezidenţiale din această toamnă, românii din afara ţării având posibilitatea să se înscrie pe platforma online www.votstrainatate.ro şi să opteze fie pentru votul prin corespondenţă, fie la secţia de votare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel