Sălaj: Focar de pestă porcină africană la porci domestici, închis de autorităţi

Focarul de pestă porcină africană (PPA) la porci domestici, diagnosticat în data de 16 februarie, într-o exploataţie din localitatea Doh, comuna Măerişte, a fost închis, marţi, de autorităţile judeţene.

'Prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, a emis marţi, 4 iunie, ordinul de închidere a focarul de Pestă Porcină Africană (PPA) la porc domestic, diagnosticat în data de 16 februarie, într-o exploataţie din localitatea Doh, comuna Măerişte. Închiderea focarului are la bază actul sanitar-veterinar de stingere oficială a focarului de boală, emis în 4 iunie de către DSVSA Sălaj - Circumscripţia Sanitar - Veterinară Zonală Şimleu Silvaniei şi înregistrat la Primăria comunei Măerişte', se arată într-o informare de presă dată publicităţii, miercuri, de Instituţia Prefectului Sălaj.

Potrivit sursei citate, în urma realizării integrale a măsurilor de profilaxie şi combatere, în comuna respectivă nu mai există animale bolnave sau animale ţinute sub observaţie clinică pentru PPA. Acesta este cel de-al doilea focar de PPA la porci domestici închis în Sălaj, după cel din luna martie, din localitatea Bobota. În prezent, în judeţ mai este activ un focar la porci domestici, apărut la finele lunii mai, într-o gospodărie din localitatea Meşenii de Jos. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel