EXCLUSIV  Sabin Bălaşa, portret controversat al Elenei Ceauşescu. Mircia Dumitrescu: Pentru asta, eu l-aş fi arestat

Mihai Ciobanu / 08 iul 2019 / 17:56 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Mircia Dumitrescu, grafician, pictor și sculptor român, a povestit, într-un interviu acordat DC News, despre portretele pe care le făceau artiştii vremii cuplului Ceauşescu, unele dintre ele stârnind, astăzi, controverse prin modul în care au fost realizate. 

Mircia Dumitrescu a povestit, în cadrul interviului, despre momentul în care Sabin Bălaşa a negociat realizarea unor portrete ale lui Nicolae şi Elenei Ceauşescu, declarând că artistul a reuşit să obţină o sumă de trei ori mai mare decât maximum care se acorda pentru astfel de tablouri. Mircia Dumitrescu a povestit şi cum a ieşit un tabloul al Elenei Ceauşescu pentru care, spune acesta în glumă, l-ar fi închis.

"De altfel, după mine, sunt două portrete foarte bune. Barem pentru portretul făcut Elenei Ceauşescu l-aş fi arestat. E cel în care ea e îmbrăcată în roz şi cu copiii ăia care aleargă ca nişte îngeraşi în spatele ei. Sau mai ţineţi minte portretul lui Ceauşescu cu sceptrul şi cu cotul Carpaţilor? Era fabulos... El aşa făcea... Bălaşa întotdeauna a avut nebunia lui şi a fost altfel", a povestit Mircia Dumitrescu.

VIDEO:


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25