EXCLUSIV  „Să se cunoască, să se îndrăgească și să-și arate împreună dragul pentru cultura română!”- președintele Casei de Cultură Getafe/VIDEO

Invitat în emisiunea Bogățiile României din Diaspora, moderată de scriitorul Flaviu Predescu, Juan Jose Garcia, președintele Casei Române de Cultură din Getafe, Spania, a vorbit despre provocările unei asociații care promovează cultura română în diaspora și care sunt factorii care o fac să reziste. 

„Cred că știți din propria experiență că finanțarea sau lipsa acesteia în anumite momente. Îmi amintesc că primul festival de poezie care a și fost conectat la Ziua Națională a României a beneficiat de finanțarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, lucru care nu a mai putut fi posibil cu festivalul de poezie care s-a realizat în luna ianuarie. Eu sunt, înainte de toate, un om de cuvânt și am considerat o datorie de onoare să merg mai departe cu acest proiect al Festivalului de Poezie, în ciuda diverselor persoane, nu neapărat cu rea voință, care știau ce implică un astfel de proiect din punct de vedere financiar. A doua ediție a Festivalului de Literatură de la Getafe a fost un pariu pe care împreună cu echipa Casei Române de Cultură Getafe l-am câștigat pentru că la baza acestei acțiuni a stat foarte mult entuziasm și implicare totală a colectivului. Tocmai asta îmi doream să pun în balanță, la aspectele pozitive, că mă consider un component al echipei. Motorul principal al Casei Române de Cultură Getafe este că mai multe persoane au ajuns să se cunoască și să se îndrăgească și să-și arate împreună dragul pentru cultura română și să fie cu adevărat un colectiv, nu doar o listă de persoane care activează undeva. Asta mă motivează, chiar și atunci când nu există finanțare, este sprijinul necondiționat pe care colegii mi-l arată.” a declarat Juan Jose Garcia, președintele Casei Române de Cultură Getafe, exclusiv pentru DC Media Group. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel