S&P, AVERTISMENT pentru Marea Britanie. "Furtuna perfectă" în economie, după Brexit

Agenţia de evaluare financiară S&P Global a transmis un avertisment dur pentru Marea Britanie, în ceea ce privește economia. 

Agenţia de evaluare financiară S&P Global a anunțat că evoluția economiei Marii Britanii s-a înrăutățit în acest an şi a avertizat că anul următor ar putea urma "furtuna perfectă", dacă vor eşua eforturile de a se ajunge la un acord comercial cu UE după Brexit, transmite Reuters.

În 2016, când britanicii au votat pentru ieşirea ţării din UE, S&P a fost prima agenţia de evaluare financiară care a retrogradat ratingul de top "AAA" atribuit Regatului Unit, însă astăzi, agenția a precizat că nu mai presupune că perioada de tranziţie după Brexit va fi extinsă anul acesta, ci se aşteaptă ca autorităţile de la Londra să încheie "un acord de liber schimb de bază" din 2021, deşi riscul eşuării negocierilor este "ridicat".

"Un al doilea val de infecţii în toamnă, urmat de o trecere la reglementările Organizaţiei Mondiale ale Comerţului (OMC) în ianuarie, va reprezenta furtuna perfectă", susține S&P, care se aşteaptă la o contractare a economiei britanice de 8,1% în acest an.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel