Urmărește emisiunea live


S-au născut primii copii concepuți prin fertilizare in vitro cu ajutorul unui robot

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Premieră în lumea medicală. Un robot a fost folosit la fertilizarea in vitro.

Un start-up spaniol a construit un robot care poate fi controlat cu ajutorul unui controller PlayStation pentru a face inseminări artificiale. Robotul a fost folosit cu succes pentru fertilizarea în vitro (FIV), iar recent s-au născut primii copii prin această procedură. Este vorba despre două fetițe sănătoase, iar sosirea lor pe lume le dă noi speranțe cuplurilor care se confruntă cu infertilitate.

Experimentul a început primăvara trecută în clinica New Hope Fertility Center din New York. Aici, un student la inginerie a folosit în controller Sony PlayStation 5 pentru a poziționa un ac robotic și pentru a-l ghida pentru a fecunda un ovul. ”Am fost calm. În acel moment m-am gândit că nu este decât un alt experiment”, spune Eduard Alba, cel care a controlat robotul, pentru MIT Technology Review.

În prezent, fiind o procedura extrem de delicată și de laborioasă, FIV are costuri pe măsură, iar multe cupluri nu și le permit. Overture Life este doar una dintre companiile care lucrează în prezent la fertilizarea robotică, însă experții sunt de părere că sunt necesare cercetări mai ample înainte ca astfel de proceduri să devină comune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel