S-au lipit de un stâlp ca să salveze planeta. Două activiste de mediu au făcut show într-o expoziţie de dinozauri din Berlin - Foto

S-au lipit de un stâlp ca să salveze planeta. Două activiste de mediu au făcut show într-o expoziţie de dinozauri din Berlin: Asta ne ameninţă şi pe noi - Video
S-au lipit de un stâlp ca să salveze planeta. Două activiste de mediu au făcut show într-o expoziţie de dinozauri din Berlin: Asta ne ameninţă şi pe noi - Video

Două activiste de mediu s-au lipit duminică de un stâlp care susţine scheletul unui dinozaur expus la Muzeul de istorie naturală din Berlin pentru a protesta împotriva politicii guvernului german în domeniul climei, transmite AFP. 

Este cea mai recentă acţiune de acest tip organizată de activişti pentru climă într-un muzeu, după ce opere de artă celebre au fost vizate în mai multe oraşe din Europa.

La Berlin, două femei purtând veste portocalii s-au lipit de unul din stâlpii de metal ce susţin scheletul unui dinozaur cu o vechime de peste 60 de milioane de ani şi au afişat un banner pe care scria: 'Dar dacă guvernul nu controlează situaţia?'.

Una dintre femei, Caris Connell, a spus că se teme de 'incendii, lipsa apei, foamete şi războaie' .'Dinozaurii au dispărut pentru că nu au putut rezista schimbărilor masive ale climei. Asta ne ameninţă şi pe noi', a adăugat tânăra de 34 de ani. Cealaltă activistă, Solvig Schinkoethe, a spus că, în calitate de mamă a patru copii, se teme de consecinţele schimbărilor climatice.

'Rezistenţa paşnică este mijlocul pe care l-am ales pentru a ne proteja copiii de ignoranţa mortală a guvernelor', a spus femeia de 42 de ani. Muzeul a precizat că incidentul a fost rezolvat într-o oră prin intervenţia poliţiei. S-au înregistrat pagube materiale şi au fost depuse acuzaţii penale, a spus el într-un comunicat.

Cele două activiste fac parte din grupul 'Ultima generaţie'

Cele două activiste fac parte din grupul 'Ultima generaţie', care la începutul acestei luni a aruncat cu piure de cartofi pe sticla care protejează tabloul lui Claude Monet 'Căpiţe de fân', expus în muzeul Barberini din Potsdam.

De asemenea, activişti ecologişti s-au lipit de sticla care protejează 'Fata cu cercel de perlă', celebrul tablou al pictorului Johannes Vermeer aflat într-un muzeu din Ţările de Jos, în timp ce alţii au aruncat cu supă pe geamul care protejează tabloul 'Floarea-soarelui' de Vincent van Gogh, expus la Galeria Naţională din Londra, notează Agerpres.

Vezi și - Celebrul tablou, 'Fata cu cercel de perlă', vandalizat pentru a fi 'salvată' planeta. Ce i-au făcut activiștii ecologiști 'Just Stop Oil'

Trei activişti pentru climă au fost arestaţi joi de poliţia olandeză după ce au vandalizat un celebru tablou al pictorului Johannes Vermeer, intitulat 'Fata cu cercel de perlă', care este expus în Muzeul Mauritshuis din Haga, informează AFP.

Trei activişti pentru climă au fost arestaţi joi de poliţia olandeză după ce au vandalizat un celebru tablou al pictorului Johannes Vermeer, intitulat 'Fata cu cercel de perlă', care este expus în Muzeul Mauritshuis din Haga, informează AFP.

Cei trei activişti, care purtau tricouri pe care era imprimat mesajul 'Just Stop Oil' - numele unei cunoscute mişcări pentru protejarea climei -, au fost arestaţi pentru 'violenţă publică asupra unei proprietăţi', a transmis Poliţia olandeză, citată de site-ul nltimes.nl.

O înregistrare video cu acest protest ecologist circulă pe reţelele de socializare şi a fost difuzată de acelaşi site olandez. Celebra pictură nu a fost avariată, au precizat reprezentanţii Muzeului Mauritshuis la scurt timp după protest: 'Starea tabloului a fost examinată de restauratorii noştri. Din fericire, capodopera aflată în spatele unui geam de protecţie nu a fost afectată'.

În acea înregistrare video realizată în muzeul din Haga poate fi văzută un tânăr care îşi lipeşte capul cu o substanţă adezivă de geamul protector al tabloului. Apoi, un alt activist ecologist varsă o cutie cu supă de tomate peste capul şi gâtul său.

'Cum vă simţiţi când vedeţi ceva frumos şi de nepreţuit fiind în aparenţă distrus în faţa ochilor voştri? Vă simţiţi ultragiaţi?', a întrebat unul dintre protestatari în timp ce îşi lipea palma stângă cu o substanţă adezivă de peretele pe care este expusă pictura. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel