S-au infectat după o petrecere la Casa Albă

Anunțul a fost făcut de oficiali americani şi alte surse ale agenţiei Reuters.

Secretarul de stat pentru locuinţe al SUA, Ben Carson, este contaminat cu coronavirus, au afirmat luni oficiali americani şi alte surse ale agenţiei Reuters.

Carson, neurochirurg pensionat, în vârstă de 69 de ani, nu a fost spitalizat. El 'este într-o stare de spirit bună şi se simte norocos să aibă acces la terapii eficiente, care ajută şi accelerează evident vindecarea' a comunicat prin e-mail Coalter Baker, adjunct al şefului de personal al Departamentului pentru Locuinţe şi Dezvoltare Urbană, scrie Agerpres.

Un alt caz recent de coronavirus este David Bossie, activist politic conservator în vârstă de 55 de ani. O sursă Reuters susţine că infectarea nu îi mai permite acestuia să participe la procesul de luare a deciziilor privind eforturile de contestare a alegerilor, deoarece nu va mai putea fi prezent fizic la sediul campaniei preşedintelui Donald Trump sau în Biroul Oval al Casei Albe.

Petrecere la Casa Albă în seara alegerilor

Bossie şi Carson au în comun nerespectarea recomandărilor de sănătate publică pentru combaterea epidemiei de COVID-19, cum ar fi portul măştii şi păstrarea distanţei, cu ocazia unei petreceri la Casa Albă în seara alegerilor, marţi 3 noiembrie. La eveniment au mai participat secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, secretarul Departamentului Sănătăţii, Alex Azar, şi alţi membri de rang înalt ai cabinetului de la Washington.

Trump a fost şi el infectat cu coronavirus la începutul lui octombrie, când a fost şi spitalizat din acest motiv. Au mai fost testaţi pozitiv soţia şi unul din fiii lui, precum şi mai mulţi membri ai personalului preşedinţiei SUA. Săptămâna trecută, potrivit unei surse a agenţiei Reuters, a fost diagnosticat cu COVID-19 chiar şeful de personal al Casei Albe, Mark Meadows, cunoscut pentru participarea frecventă fără mască la evenimente publice. O altă sursă afirmă că testele lui Mnuchin sunt în continuare negative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel