S-au închis urnele de vot în Republica Moldova

chirtoaca_dodon_572_48718300
chirtoaca_dodon_572_48718300

Urnele de vot s-au închis duminică, la ora 21.00, în cele peste 1.000 de secţii de vot din R. Moldova amenajate pentru al doilea tur al alegerilor locale, primele rezultate parţiale, în lipsa oricăror exit-polluri, fiind aşteptate în jurul orei 23.00.

Imediat după închiderea urnelor, comisiile din seţiile de vot au început numărarea buletinelor de vot şi întocmirea proceselor verbale, care vor fi transmise către Biroul Electoral Chişinău (BEC) şi, respectiv - Comisia Electorală Centrală.

În turul II al alegerilor locale generale din municipiul Chișinău prezența la vot a fost de 59,6%, cu 3% mai mult decât la scrutinul din 5 iunie, anunţă Publika.md. În sectorul Botanica - 59,2%; Buiucani - 60,7%; Ciocana - 57,5%; Centru - 58,3%; Râșcani - 59,7% și în suburbii prezența la vot a fost de 60,7%.

Pe parcursul celor 14 ore în care alegătorii au putut vota, procesul electoral s-a desfăşurat fără incidente majore, iar electoratul a părut mai mobilizat la Chişinău, unde bătălia dintre comunistul Igor Dodon şi liberalul Dorin Chirtoacă este acerbă şi are o miză naţională.

Scrutinul în localitatea Condrăţești a fost anulat şi se va repeta, din cauza tipăririi greşite a buletinelor de vot. Motivul: candidatul Ion Bodrug reprezenta trei partide pe buletinele de vot. Nu a fost o greșeală, ci au existat trei candidați cu acelși nume, potrivit Publika.md. Totuși, legea spune că trebuie ca pe buletinele de vot să se poată distinge între candidați, chiar dacă aceștia poartă același nume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel