S-au descoperit rămășițele unei creaturi preistorice înfricoșătoare. Dragonul Morții avea dimensiunea unui autobuz

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Rămășițele fosilizate ale unei reptile zburătoare uriașe, de dimensiunea unui autobuz, au fost descoperite în Argentina.

Dragonul Morții, așa cum au numit oamenii de știință noua specie, a vânat prada de pe cerul Pământului în urmă cu aproximativ 86 de milioane de ani.

Când erau fost complet întinse, aripile sale măsurau nouă metri dintr-o parte în alta.

Dimensiunea mare a prădătorului dă o „viziune terifiantă”, a declarat pentru BBC omul de știință din spatele descoperirii.

„Această specie avea o înălțime similară cu cea a unei girafe”, a spus șeful proiectului, Leonardo Ortiz, cu o anvergură care „sfidează limitele înțelegerii noastre biologice”.

Dragonul morții a trăit alături de dinozauri

Rămășițele sale au fost păstrate în stâncile din Munții Anzi timp de 86 de milioane de ani, ceea ce înseamnă că acea creatură zburătoare a trăit alături de dinozauri.

Profesorul Ortiz a fost unul dintre paleontologii care au descoperit inițial fosilele reptilei în timpul unei săpături în Argentina, în 2012.

A ales numele speciei - Thanatosdrakon amaru - pentru că a combinat cuvintele grecești pentru moarte și dragon.

„Mi s-a părut potrivit să-l numesc astfel”, a spus profesorul Ortiz într-un interviu anterior. „Este dragonul morții”.

Se crede că reptila este unul dintre primii prădători care și-au folosit aripile pentru a vâna prada - zburând pe cerurile preistorice ale Pământului înainte de evoluția păsărilor.

În ciuda acestui fapt, profesorul Ortiz a declarat pentru BBC că acest vânător probabil și-a petrecut cea mai mare parte a timpului pe pământ.

Detaliile despre stilul de viață preistoric al creaturii sunt puține - dar el a adăugat că faptul că o pereche de exemplare de dimensiuni diferite au fost descoperite împreună este o dovadă că prădătorul a trăit în grupuri.

Înfricoșătoarea reptilă a trăit cu aproximativ 20 de milioane de ani înainte ca un asteroid să lovească Pământul într-un eveniment catastrofal de extincție, distrugând trei sferturi din viața animală și vegetală și marcând sfârșitul perioadei Cretacice.

În 2017, fosile aparținând unui pterozaur și mai vechi, datând cu 170 de milioane de ani în urmă, în perioada jurasică, au fost descoperite pe insula scoțiană Skye, acesta având o anvergură estimată a aripilor de 2,5 m, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel