S-a stins din viaţă profesorul Tudor Cătineanu, primul director al Radiodifuziunii

Facebook, Tudor Cătineanu
Facebook, Tudor Cătineanu

A plecat către stele intelectualul şi omul de media Tudor Cătineanu. A fost primul președinte-director general al Radiodifuziunii  după lunga perioadă comunistă.

Pentru Radio România ziua de 1 aprilie 2022 este o zi tristă: s-a stins din viaţă unul dintre preşedinţii postrevoluţionari ai radioului public, Tudor Cătineanu. "O zi tristă pentru mine si pentru radioul public. Dl. profesor Tudor Cătineanu ne-a părăsit! A fost primul președinte-director general al #SRR după lunga perioadă comunistă. A așezat radioul pe coordonatele serviciului public european. A plătit datoriile pe care le aveam în urma separării de TVR. A modernizat spațiile de producție. A încurajat tinerii jurnaliști. Mi-a fost mentor și prieten. Condoleanțe familiei!" a scris Maria Toghina pe Facebook.

Despre colaborarea îndelungată cu Radioul, profesorul Cătineanu îşi amintea: „Colaboram la radio şi mi-a trecut prin cap o idee interesantă şi am înfiinţat o rubrică: Vorbe auzite pe stradă. Ieşeam pe stradă şi din ceea ce auzeam, dacă ceva era interesant, dezbăteam apoi tema în emisiune. Îmi aduc aminte că trăgeam o ţigară pe stradă la un moment dat, iar pe lângă mine a trecut un domn vârstnic foarte agitat cu fiul său. El i-a spus: Băi băiate, ţi-am spus de atâtea ori că problemele sunt făcute ca să fie rezolvate, nu tot discutate şi frecate. Observaţie extraordinară! După trei emisiuni am aflat cu tristeţe că şeful de la radio a anulat rubrica considerând că este periculoasă”, adaugă Cătineanu. După încheierea mandatului la conducerea SRR, va rămâne consilier al preşedintelui – director general al instituţiei.

Tudor Cătineanu s-a născut la 2 mai 1942, la Ocniţa, jud. Bistriţa-Năsăud. A fost absolvent al Facultăţii de Filologie (1964) şi de Filosofie (1971) de la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel