EXCLUSIV  S-a SCHIMBAT TEHNICA cu măsurarea temperaturii la supermarket. Deja ai văzut aparatul, dar probabil nu te-ai prins ce e / VIDEO

Un mare supermarket a renunțat la celebrul ”pistol” de măsurat temperatura. Totuși, există o metodă prin care verifică dacă sunt probleme în acest sens în contextul generat de pandemie.

Un cititor ne-a spus că a fost la un supermarket din București unde paznicii nu mai măsoară temperatura folosindu-se de celebrul termometru digital cu infraroșu pe frunte. Acum, oamenii sunt verificați mult mai simplu, fără să-și dea seama. Pentru măsurarea temperaturii se folosesc camerele de termoviziune.

Când o persoană trece prin dreptul acestor camere, software-ul îi măsoară temperatura corpului. Dacă software-ul detectează o temperatura corporală mai mare decât cea normală, trimite alerte. În funcție de sistem, camerele pot realiza această detecție de la o distanță ce poate varia între 1 și 7 metri, având o marjă de eroare cuprinsă între 0,3 și 0,5 grade Celsius.

”Este o metodă mult mai simplă decât celebrul ”pistol” care sperie oamenii. Practic, nici nu-ți dai seama când ai fost verificat. Nu ne mai simțim vânați cu celebrul ”pistol”. Cu aceste camere de termoviziune este mult mai simplu în ideea în care nu vom mai vedea celebrele scandaluri de genul: de ce-mi ia paznicul temperatura? Păi simplu: acum ți-o verifică un aparat fără să te mai atingă nimic. Inițial, vă spun sincer, nici nu știam ce este. Și, cu siguranță, mulți nu s-au prins că le este verificată temperatura în acest mod. Am încercat să filmez. După cum veți vedea pe filmarea pe care v-am trimis-o, la intrarea în supermarket, este respectiva cameră de termoviziune unde stă paznicul”, ne-a povestit o cititoare DC News.

Acest proces permite identificarea rapidă și fiabilă, dar mai ales neintruzivă a persoanelor cu temperatura corporală crescută și posibilitatea izolării acestora pentru teste mai precise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel