EXCLUSIV  S-a găsit soluție la o problemă IMENSĂ. ”Am ridicat gunoaie cât să umplem toată autostrada de la Bucureşti la Piteşti cu camioane pline”

Rareș Hopincă, City Manager Sectorul 5, a explicat ce a făcut administraţia locală pentru ca sectorul să scape de miile de tone de deşeuri abandonate.

"Ne preocupăm acum de colectarea selectivă pentru că ne-a ajuns cuţitul la os. Din păcate, a fost o problemă amânată şi rostogolită de la un alt la altul, de la o administraţie la alta, până când am ajuns să nu mai putem evita acest subiect. La nivelul Sectorului 5 am avut o problemă imensă pentru că nu se făcea colectare, nu mai vorbim de colectare selectivă.


A trebuit în primul rând să ne asigurăm că se face colectare, că există infrastructura necesară ca să luăm gunoiul de pe stradă şi de la agenţii economici şi gospodării.

Am reuşit, în final, să facem o colectare extrem de performantă. În Sectorul 5 s-au ridicat, doar în ultimii doi-trei ani, circa 200.000 mc de gunoaie din depozite necontrolate, adunate pe domeniul public sau privat în ultimii 30 de ani. S-a aruncat la întâmplare.

Am reuşit acest lucru cu eforturi considerabile, cu costuri imense. Ca o metaforă, spunea domnul primar Florea, că ‚am ridicat gunoaie în ultimii ani cât să umplem toată autostrada de la Bucureşti la Piteşti cu camioane pline de gunoi ridicate din Sectorul 5’. Am făcut lucrul acesta, iar acum, într-adevăr, ne preocupăm de colectarea selectivă", a explicat Rareş Hopincă în cadrul dezbaterii online  "Reciclarea, obiectiv ratat? Strategia câștigătoare pentru România".

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel