"S-A FURAT AVIAȚIA", Valeriu Avram. Cartea pe care nimeni nu a vrut să o publice

Valeriu Avram, conferențiar universitar doctor și singurul profesor de istoria aviației din România a vorbit despre una dintre lucrările pubicate de el de-a lungul carierei. Este vorba despre cartea "S-a furat aviația", lucrare care a dispărut de pe rafturile librăriilor în numai câteva zile.

"Eu, ca istoric de aviație, am scris o carte, care a dispărut în câteva zile. Cartea s-a numit „S-a furat aviația". Am scos-o pe banii mei, pentru că nicio editură n-a avut curajul. Le-a fost frică rău de tot. Am publicat-o la Brașov, la o editură unde patronul este un neamț, care a citit cartea, i-a plăcut și mi-a scos-o ediție de lux", a spus Valeriu Avram.

În lucrarea sa, autorul face o trecere în revistă a tuturor neregulilor petrecute în aviația militară românească începând din 1910 și până în zilele noastre. Una dintre întâmplările reprezentative pentru subiectul lucrării este cea din 1925, care l-a avut protagonist pe generalul Vasile Hențescu, comandantul aviației militare de la acea vreme. El a semnat pentru cumpărarea de către țara noastră a o sută de avioane second-hand, de la o companie anglo-olandeză. Odată ajunse în România, avioanele pentru care statul nostru plătise aproape o sută de milioane de lei, nu au putut zbura.

"În această carte, eu arăt toate mârșăviile care s-au făcut în aviația militară română, toate hoțiile, începând din anul 1910. Poate nu vă vine să credeți, dar hoții s-au îmbogățit de pe urma aviației încă din anul 1910. Și primul bandit a fost prințul Gheorghe Valentin Bibescu (...). Scopul acestei cărți este, de fapt, lupta împotriva second-handului", a mai precizat Valeriu Avram, scrie Ziua de Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel