S-a descoperit un nou organ în corpul uman

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Odată cu avansul tehnologic, oamenii de știință descoperă tot felul de lucruri interesante despre corpul uman.

În 2018, cercetătorii au descoperit un organ ce constă în saci interconectați plini cu lichid, ce trec prin structurile de colagen și elastină din zonele de sub piele, între diverse organe și țesuturi din corpul nostru. Recent, oncologii de la Institutul de Cancer din Olanda au descoperit un alt organ nou în interiorul corpului uman, potrivit Science Direct.

În timp ce foloseau un nou tip de scanare numit tomografie cu emisie de pozitroni pe pacienții cu cancer la cap și gât, echipa a observat că două zone din capul oamenilor s-au luminat în mod ciudat. Pe măsură ce au continuat să scaneze mai mulți pacienți, au constatat că aceeași zonă s-a luminat la toți pacienții. Specialiștii spun că nu a fost o eroare a aparatului, ci s-a descoperit un nou organ.

Această nouă descoperire, care a fost descrisă în revista Radiotherapy and Oncology, este un set de glande salivare, predominant glande mucoase cu multiple canale de drenaj, situate în spatele nazofaringelui.

Noul organ a primit numele de „glande tubare”. Cercetătorii consideră că aceste glande pot fi cauza pentru care unii oameni au complicații atunci când urmează un tratament cu radioterapie. Unele dintre cele mai întâlnite complicații sunt dificultățile de înghițire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel