S-a DECIS! UE va impune sancțiuni Belarusului. 40 de persoane sunt vizate

Alexander Lukaşenko
Alexander Lukaşenko

Liderii UE au căzut de acord asupra sancțiunilor împotriva Belarusului.

Șeful Consiliului European, Charles Michel, a declarat că șefii de stat și de guvern din cele 27 de țări ale UE au convenit asupra unei liste de sancțiuni pentru fraude electorale și violență împotriva civililor din Belarus, transmite Interfax.

"Am decis să punem în aplicare sancțiunile pe care le-am dezvoltat anterior", a spus Michel într-o conferință de presă la Bruxelles după prima zi a summitului UE.

El a precizat că aproximativ 40 de persoane vor fi incluse pe lista sancțiunilor, dar nu a oferit nume. Potrivit lui Michel, sancțiunile vor intra în vigoare vineri, imediat după aprobarea în scris.

La începutul lunii septembrie, țările UE nu au reușit să cadă de acord asupra sancțiunilor împotriva Belarusului. Atunci Cipru a blocat discuțiile cerând  noi acţiuni împotriva Turciei, pentru activităţile sale de explorare a zăcămintelor de gaz din Mediterana de Est. Pe 29 septembrie, Marea Britanie și Canada au impus sancțiuni împotriva lui Lukașenko, fiului său Viktor și altor șase reprezentanți de rang înalt ai autorităților din Belarus. Pentru a doua lună în Belarus au loc proteste împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale, al căror câștigător a fost declarat Lukașenko. Opoziția nu recunoaște rezultatele alegerilor anunțate de autorități și le consideră falsificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel