S-a aflat ce se află în interiorul Lunii

foto: Freepik
foto: Freepik

Din ce este făcută Luna?

A existat mereu un interes crescut cu privire la compoziția Lunii și au avut loc numeroase dezbateri cu privire la natura nucleului său, fie că este solid sau topit. Acum, cercetătorii au făcut o descoperire semnificativă. Oamenii de știință spun, mai nou, că nucleul intern al Lunii este de fapt o sferă solidă, cu o densitate similară cu cea a fierului, conform informațiilor publicate de Science Alert. Aceste descoperiri recente deschid calea către o înțelegere mai precisă a structurii interne a Lunii și, implicit, a sistemului solar.

„Rezultatele noastre, pun sub semnul întrebării evoluția câmpului magnetic al Lunii datorită demonstrării existenței nucleului interior și susțin un scenariu global de răsturnare a mantalei. Care aduce informații substanțiale asupra cronologiei bombardamentului lunar în primul miliard de ani al Sistemului Solar”, susține echipa condusă de astronomul Arthur Briaud, de la Centrul Național Francez pentru Cercetare Științifică din Franța.

Studiile și cercetările asupra structurii interne a Lunii sunt în continuă evoluție. În trecut, s-au făcut ipoteze și estimări, iar unele informații sunt obținute prin sondaje și analize efectuate de nave spațiale sau pe baza datelor obținute din seismografele așezate pe suprafața lunară de misiunile Apollo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel