Ryanair cedează în faţa sindicatelor piloţilor, evitând greva

Ryanair s-a oferit vineri să recunoască sindicatele piloţilor, pentru prima dată în istoria sa de 32 de ani, într-o încercare de ultim moment pentru a evita prima grevă a piloţilor săi.

Anunţul a convins cel mai mare sindicat al piloţilor din Italia - ANPAC - să suspende greva de patru ore planificată vineri, dar nu este clar dacă şi alte sindicate vor suspenda mişcările de protest planificate pentru săptămâna viitoare în Irlanda şi Portugalia.

Investitorii urmăresc cu atenţie potenţiala schimbare a modelului de afaceri al celei mai mari companii low-cost din Europa, vineri la prânz acţiunile Ryanair înregistrând un declin de 7,6%, la 15,15 euro. Cu oferta sa, directorul general Michael O‘Leary schimbă semnificativ politica care a stat la baza modelului ultra low-cost model pe care l-a dezvoltat pentru a ajunge dintr-un mic operator irlandez regional în cea mai mare companie europeană după numărul de pasageri.

În trecut, şeful Ryanair declarase că mai bine îşi taie o mână decât să recunoască sindicatele. "Recunoaşterea sindicatelor ar fi o schimbare semnificativă pentru Ryanair, dar noi am avut schimbări importante şi înainte. Sperăm şi ne aşteptăm ca aceste structuri să ajungă la un acord cu piloţii noştri la începutul anului viitor", a afirmat O‘Leary.

Decizia vine după ce piloţii Ryanair din Irlanda, Italia, Germania şi Portugalia au ameninţat cu greve înainte de Crăciun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel