Rutte îl contrazice pe Nehammer pe subiectul construirii gardului dintre Turcia și Bulgaria: Este la latitudinea Comisiei Europene să decidă ce va finanța și ce nu va finanța

Premierul Olandei, Mark Rutte. Sursa: Agerpres
Premierul Olandei, Mark Rutte. Sursa: Agerpres

Premierul olandez Mark Rutte a făcut precizări despre subiectul intens discutat, dorința cancelarului austriac Karl Nehammer de a ridica un gard de două miliarde de euro la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia cu susținerea Comisiei Europene.

"În privința frontierelor, este la latitudinea Comisiei să decidă ce va finanța și ce nu va finanța.(...) Dar nu cred că trebuie să spunem noi Comisiei ce trebuie să finanțeze. Este clar că există o problemă și, cumva, în triunghiul dintre Bulgaria, UE ca tot unitar și Comisia Europeană, trebuie să ne asigurăm că rezolvăm problema.", a spus Mark Rutte, în conferința susținută joi seară, la întâlnirea de la Viena cu Karl Nehammer.

De specificat este faptul că, Rutte s-a referit doar la Bulgaria în contextul migranților, nu a menționat România.

Dorința lui Nehammer

'Cred că multe ţări ar avea interesul ca această protecţie a frontierelor externe să fie făcută mai robustă', a afirmat el. Pentru aceasta ar fi nevoie de susţinere din partea Comisiei Europene 'în diferite aspecte' precum echipament tehnic, dar şi 'în ce priveşte gardurile', a zis ministrul austriac. 

Comisarul european pentru afaceri interne: Dacă dăm bani pentru ziduri şi garduri, nu mai rămân bani disponibili pentru alte lucruri 

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a respins solicitarea cancelarului austriac Karl Nehammer de finanţare a construirii unui gard la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia, transmite joi APA.

'În bugetul Uniunii Europene nu sunt prevăzute fonduri pentru aşa ceva. Prin urmare, dacă dăm bani pentru ziduri şi garduri, nu mai rămân bani disponibili pentru alte lucruri', a spus Ylva Johansson înaintea unei reuniuni informale a miniştrilor de interne din statele UE la Stockholm.

Ministrul de interne austriac Gerhard Karner (ÖVP) a reiterat solicitarea. Potrivit lui Karner, tema este 'intens discutată', dar în cele din urmă există 'mişcare în această chestiune'.

Multe ţări ar avea nevoie de ajutor la graniţele externe, a subliniat ministrul, cu referire la recenta sa inspecţie la frontiera bulgaro-turcă. Două miliarde de euro ar fi necesare pentru ridicarea unui gard la frontieră, a declarat Nehammer în Bulgaria. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel