Ruslan Komceak este noul şef al Statului Major al armatei ucrainene

Foto: time.com
Foto: time.com

Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a promovat marţi pe generalul-locotenent Ruslan Komceak în funcţia de şef al Statului Major al armatei ucrainene, după destituirea lui Viktor Mujenko, transmite Reuters.

Mujenko a ocupat postul de şef al Statului Major al forţelor armate ucrainene începând din 2014, conducând armata în conflictul cu separatiştii proruşi din estul ţării, soldat cu 13.000 de morţi.

Noul şef al statului ucrainean urmează să anunţe şi alte schimbări, printre funcţiile vizate fiind cele de ministru de externe şi ministru al apărării.

În discursul său de învestitură desfăşurat luni, Volodimir Zelenski a anunţat dizolvarea Radei Supreme (parlamentul unicameral), care îi este în mare parte ostilă, şi convocarea de alegeri legislative anticipate fără a mai aştepta scrutinul la termen prevăzut pentru 27 octombrie. Ulterior, el a invitat guvernul să-şi prezinte demisia in corpore. 

În ceea ce-l priveşte, premierul ucrainean Volodimir Groisman a anunţat luni seară că va demisiona miercuri, după şedinţa săptămânală a guvernului de la Kiev, şi că va participa la viitoarele alegeri parlamentare anticipate.

Vezi și: Alegeri anticipate în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel