O firmă ucraineană promite rușilor cetățenie română pentru un preț de 5.300 de euro.
O firmă ucraineană le promite rușilor cetățenie română în schimbul a 5300 de euro. Compania asigură și asistență pentru obținerea cetățeniei bulgare, pe lângă documentele românești. În plus, firma le oferă rușilor și card de identitate polonez sau pentru reședință permanentă în Canada ori permis de ședere în Franța, în funcție de solicitările și dorințele clienților.
Cerințele sunt minime. Cei care vor cetățenie română trebuie doar să învețe 20 de cuvinte, fără să știe neapărat limba sau să fi locuit în țara noastră, sau în altă țară pentru care își doresc acte.
Interesant este că cetățenia română este prima opțiune afișată pe site-ul firmei, fiind evidențiate imagini cu pașaportul românesc dar și cu persoanele care au obținut deja acest document. Companie se laudă pe site că procedura de obținere a cetățeniei este una rapidă și simplă. Aceștia menționează că cetățenia română poate fi obținută de către persoanele care au documentat prezența în familie a unei rude apropiate până la a treia generație, care a locuit sau s-a născut pe teritoriul țării noastre în perioada 1918-1940. Cel care își dorește actul trebuie să prezinte documente ale mamei, tatălui, bunicii, bunicului, străbunicii sau străbunicului. Prin urmare, solicitantul trebui să demonstreze că are origini în România.
Pe fondul sancţiunilor din ce în ce mai dure, mulţi oligarhi ruşi se chinuie să demonstreze că, de fapt, nu ar fi cetăţeni ruşi. Pe lista făcută de Forbes, primul este Pavel Durov. Născut la Sankt Petersburg, acesta a pus bazele reţelei sociale ruseşti VK. Durov a fost îndepărtat din companie după ce s-a contrat cu Guvernul lui Putin pe tema cenzurii. Ulterior, a pus bazele aplicaţiei Telegram, unul dintre instrumentele preferate de comunicare ale ucrainenilor.
Igor Bukhman are o poveste similară. El şi fratele său, Dmitri, au crescut în Vologda, la aproape 500 km nord-est de Moscova, unde au pus bazele companiei Playrix, în 2004. În 2013, şi-au mutat afacerile în Irlanda, dar încă au mii de angajaţi în Rusia şi Ucraina. Fraţii Bukhman, care locuiesc la Londra, au transmis sursei citate că ar prefera să fie numiţi cetăţeni israelieni, ţară în care au emigrat în 2016, nu ruşi. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu