Rușii rămân fără Crăciun și Anul Nou. Banii vor fi folosiți pentru a cumpăra echipamente soldaților mobilizați să meargă la război

Rușii rămân fără Crăciun și Anul Nou. Banii vor fi folosiți pentru a cumpăra echipamente soldaților mobilizați să meargă la război / Foto: Pixabay, de Marina Stroganova
Rușii rămân fără Crăciun și Anul Nou. Banii vor fi folosiți pentru a cumpăra echipamente soldaților mobilizați să meargă la război / Foto: Pixabay, de Marina Stroganova

Al doilea oraș ca mărime din Rusia renunță la festivitățile de Crăciun și de Anul Nou, pentru a cumpăra echipamente soldaților mobilizați.

Autoritățile din Sankt Petersburg au anulat sărbătorile oficiale de Anul Nou și Crăciun ale orașului și intenționează să realoce fondurile armatei ruse, a anunțat vineri guvernul orașului. Mișcarea vine pe fondul unor rapoarte larg răspândite conform cărora soldații ruși recent mobilizați nu au echipament, uniforme și materiale medicale.

Al doilea oraș ca mărime din Rusia va renunța la toate festivitățile sale tradiționale, care includ concertul de Anul Nou în Piața Palatului central și o recepție de caritate la Palatul Tauride. Doar activitățile festive pentru copii se vor desfășura conform planului, potrivit anunțului, scrie The Moscow Times.

"Toate fondurile economisite vor fi folosite pentru a cumpăra echipament și echipamente suplimentare pentru voluntari și mobilizați (pentru a lupta în Ucraina)"”, se spune în mesajul postat pe pagina oficială a guvernului de pe rețeaua de socializare VKontakte.

Sankt Petersburg este a treia regiune rusă care și-a anulat festivitățile de iarnă și a realocat fondurile către bărbații recent mobilizați. Măsuri similare au fost, de asemenea, anunțate la începutul acestei săptămâni de guvernul regiunii înconjurătoare Leningrad și a regiunii de est Kaluga.

Autoritățile orașului Moscova urmează să decidă săptămâna viitoare dacă festivitățile de Anul Nou vor avea loc sau nu, a declarat un deputat al orașului pentru presa de stat.

Doi ruși mobilizați au murit la punctul de formare din Novosibirsk

Oamenii legii investighează circumstanțele morții a doi cetățeni ruși mobilizați pe teritoriul punctului de formare a personalului de la Școala superioară de comandă militară din Novosibirsk, a declarat reporterilor Nina Shalabayeva, avocatul regional pentru drepturile omului, scrie Interfax.

"Da, a murit o altă persoană. Autoritățile competente investighează împrejurările", a spus aceasta, răspunzând la o întrebare despre moartea a doi ruși mobilizați pe teritoriul punctului de control.

Potrivit acesteia, cadavrul primului dintre ei a fost descoperit pe 4 octombrie, al doilea - în noaptea de vineri, 7 octombrie. Shalabayeva nu a precizat din ce regiuni erau cei găsiți morți sau care ar putea fi cauzele deceselor.

De ce Putin nu le taie calea rușilor care fug de mobilizare. Vasile Dîncu, ipoteză: Este și cea mai bună modalitate prin care poți infecta mediul din alte țări cu spioni

Peste un milion de ruși au fugit deja de mobilizarea lui Putin în alte țări. Mulți s-au întrebat cum de liderul de la Kremlin nu a intervenit și de ce nu  închis granițele pentru a-i opri. În timp ce unii au lansat ideea potrivit căreia plecarea acestor ruși i-ar fi convenabilă lui Putin pentru că astfel pleacă, de fapt, cei care se opun regimului său, Vasile Dîncu lansează o altă ipoteză. Potrivit ministrului Apărării, acest exod al rușilor poate fi o oportunitate pentru Kremlin să își înfiltreze spioni în alte țări.

"Din perspectiva strategului și a analizelor strategice, este și cea mai bună modalitate prin care poți infecta mediul din alte țări, din țări care pot să devină adversare, cu spioni, cu sabotori, deci cu oameni care nu sunt neapărat veritabili refugiați", a spus Vasile Dîncu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel