Rușii sunt gata să schimbe 500 de prizonieri ucraineni. Lista a fost deja livrată Crucii Roșii

Foto Ilustrativ/Pexels Specna Arms
Foto Ilustrativ/Pexels Specna Arms

Cei aproximativ cinci sute de soldați ucraineni capturați de ruși pot spera să fie eliberați într-un schimb cu prizonierii.

Lista a fost deja predată Crucii Roșii: o raportează agenția Interfax, citând-o pe ofițerul rus pentru drepturile omului Tatyana Moskalkova, relatează Rainews.

Aceeași avocată a poporului a confirmat că primarul Melitopolului a fost eliberat în schimbul a nouă prizonieri ruși selectați dintr-o listă întocmită de ea. 

A fost, a comentat el, primul acord similar semnat de Moscova și Kiev de la începutul conflictului în urmă cu aproape o lună.

 Între timp, potrivit Kyiv Independent, schimburi „informale” sunt în desfășurare între cele două armate. În special la Rusaniv, la 40 km est de capitala Ucrainei, cadavrele a șase soldați ruși uciși în lupte vor fi predate colegilor militari în schimbul a doi prizonieri ucraineni.

Potrivit publicației Newsweek , aproximativ 562 de soldați ruși au fost capturați de forțele ucrainene. „Ei sunt prizonieri de război”. În acest sens a fost înființat un birou național care își propune să acumuleze informații despre prizonierii de război și persoanele dispărute din ambele părți ale războiului. 

Este vorba despre formarea registrelor relevante și de contact și de înființarea unor „linii telefonice” care vor funcționa în format 24/7.
„În prezent, avem 562 de prizonieri de război, soldați ai Federației Ruse.

Toți deținuții din Federația Rusă sunt tratați conform dreptului internațional umanitar”, a spus prim ministrul ucrainean, Irina Vereshchuk.

Citiți și....

Prizonier de război rus: Ni s-a spus că eliberăm Ucraina de nazişti. Aveam permisiune să tragem în civili

Soldatul, căruia nu i s-a dat şi numele, spune că Vladimir Putin le-a ordonat trupelor să ocupe oraşul Harkov înainte de a avansa spre alte oraşe ucrainene. În plus, spune acesta, "ni s-a spus să deschidem focul asupra populaţiei civile din Harkov", după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. 

"Aveam ordin să capturăm oraşul, să ocupăm toate drumurile, să blocăm ieşirile pentru civili. Aveam permisiunea să deschidem focul asupra tuturor rezidenţilor", a spus bărbatul, într-un video publicat de Serviciul de Securitate al Ucrainei, conform Daily Mail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel