Ruşii, excluşi de la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică din Turcia

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Sportivii ruşi au fost excluşi de la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică din Turcia.
 

 

 

Echipele de gimnastică ale Rusiei şi din Belarus nu au participat la tragerea la sorţi pentru Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină şi masculină, care a avut loc pe 21 martie, şi au pierdut în cele din urmă ocazia de a concura în turneu, a relatat Agenţia de presă TASS, miercuri, citând declaraţia antrenorului principal al echipei naţionale a Rusiei, Valentina Rodionenko.

"Am înţeles cu mult timp în urmă că nu vom putea concura la Campionatul European, aşadar tragerea la sorţi care a avut loc fără noi nu a fost o surpriză", a spus Rodionenko.

"Să sperăm că ni se va oferi ocazia de a participa la Campionatul Asiatic, din iunie, de la Singapore, care va fi singura şansă de a ne califica la un Campionat Mondial foarte important pentru noi", a adăugat ea.

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică din Turcia

Campionatul European va avea loc în Antalya, Turcia, în perioada 11-16 aprilie. La competiţii sunt aşteptaţi să participe gimnaşti din 39 de ţări. Campionatul European din Turcia este un început de calificare pentru Campionatul Mondial, care va avea loc în toamnă la Anvers, Belgia.

Conform regulamentului, la Campionatele Mondiale vor avea dreptul de a concura la individual compus (all-around) pentru 23 de cei mai buni sportivi, la bărbaţi şi la femei, în urma rezultatelor Campionatului continental, în turneul pe echipe - pentru 13 echipe masculine şi feminine.

În urma rezultatelor Campionatului Mondial din Belgia, vor fi stabilite celelalte nouă echipe, la masculin şi la feminin, care vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, în turnee, pe echipe. În 2022, echipele masculine din China, Japonia şi Marea Britanie şi echipele feminine din SUA, Marea Britanie şi Canada au fost selectate pentru Jocurile Olimpice prin Campionatul Mondial.

Dacă Federaţia Internaţională de Gimnastică permite sportivilor ruşi să participe la turnee asiatice, atunci gimnastele autohtone vor avea o oportunitate teoretică de a se califica la Campionatul Mondial de la Anvers prin intermediul Campionatului Asiatic, care va avea loc la Singapore, în perioada 15-18 iunie. Componenţa finală a participanţilor la Turneul Olimpic de Gimnastică de la Paris va fi stabilită pe baza rezultatelor campionatelor continentale, care se vor desfăşura în primăvara anului 2024, precum şi a Campionatului Mondial din 2024.

La campionatele continentelor se va juca un bilet olimpic la individual (all-around) pentru bărbaţi şi femei, conform rezultatelor etapelor Cupei Mondiale - pentru competiţii pe aparate, la individual. Jocurile Olimpice vor avea loc la Paris, în perioada 26 iulie - 11 august 2024. (Agenţia de presă TASS - 22 martie)/vdraguta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel