Rușii au reluat asaltul asupra combinatului Azovstal din Mariupol

Forţele ruse şi-au reluat loviturile aeriene şi încearcă să pătrundă în forţă în combinatul Azovstal, unde forţele ucrainene rămase în Mariupol rezistă în continuare.

Forţele ruse şi-au reluat loviturile aeriene şi încearcă să pătrundă în forţă în combinatul Azovstal, unde forţele ucrainene rămase în Mariupol rezistă în continuare, a declarat sâmbătă consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici, potrivit Agerpres. „Duşmanul încearcă să sufoce rezistenţa finală a apărătorilor Mariupol în zona Azovstal", a spus Oleksii Arestovici într-o intervenţie la televiziunea naţională.

Forţele ruse nu au realizat progrese majore în ultimele 24 de ore în pofida intensificării activităţii, în condiţiile în care contraatacurile ucrainene continuă să le obstrucţioneze eforturile, a anunţat sâmbătă dimineaţă serviciul britanic de informaţii militare.

În pofida faptului că Rusia pretinde că a cucerit portul Mariupol, luptele grele continuă să facă să eşueze tentativele Moscovei de a ocupa oraşul, afectându-i avansul în regiunea Donbas, a postat pe Twitter Ministerul Apărării de la Londra într-un buletin de informaţii regulat.

Forțele navale ruse nu au reușit să progreseze semnificativ, anunță serviciile de informații din Marea Britanie

Forţele navale ruse nu au realizat progrese majore în ultimele 24 de ore în pofida intensificării activităţii, în condiţiile în care contraatacurile ucrainene continuă să le obstrucţioneze eforturile, a anunţat sâmbătă serviciul britanic de informaţii militare, relatează Reuters.

Potrivit Agerpres, în pofida faptului că Rusia pretinde că a cucerit portul Mariupol, luptele grele continuă să facă să eşueze tentativele Moscovei de a ocupa oraşul, afectându-i avansul în regiunea Donbas, a postat pe Twitter Ministerul Apărării într-un buletin de informaţii regulat. Forţele aeriene şi navale ruse nu au reuşit să-şi impună controlul, din cauza eficienţei apărării aeriene şi navale ucrainene, a mai precizat sursa citată. Reuters menţionează că nu a putut verifica independent informaţiile.

Lavrov, despre negocierile de pace

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că negocierile dintre Rusia și Ucraina „au stagnat”.

Negocierile dintre Moscova și Kiev se desfășoară încet, potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov. El a mai sugerat că partea ucraineană, judecând după declarațiile sale, nu mai are nevoie de negocieri, scrie Interfax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel