Rușii au concediat mai mulți lideri ai armatei din cauza ”performanțelor slabe”

Sursă foto:.  Pexels (Specna Arms)
Sursă foto:. Pexels (Specna Arms)

Conform informațiilor obținute de serviciile britanice, rușii ar fi concediat mai mulți comandanți din cauza performanțelor lor slabe. 

Rusia a concediat mai mulți comandanți de rang înalt despre care se consideră că „au avut performanțe slabe” în fazele inițiale ale invaziei Ucrainei, au anunțat serviciile de informații ale Ministerului Apărării din Regatul Unit (MOD).

Comandanții ruși concediați

„Generalul locotenent Serhiy Kisel, care a comandat Armata 1 de Tancuri de Gardă de elită, a fost suspendat pentru că nu a capturat orașul Harkov”, a transmis MOD pe Twitter, citat de CNN

Viceamiralul Igor Ospipov, care a comandat flota rusă de la Marea Neagră, a fost, de asemenea, suspendat după scufundarea crucișătorului Moskva în aprilie.

Șeful Statului Major al Rusiei, Valeri Gerasimov, va rămâne probabil în postul său, dar nu este „clar” dacă păstrează încrederea președintelui Vladimir Putin, se mai transmite în declarație.

Rușii caută un vinovat pentru gafele Kremlinului

Spionii britanici au mai transmis că o cultură a mușamalizării și a „țapului ispășitor” este „probabil răspândită” în cadrul sistemului militar și de securitate rus.

„Mulți oficiali implicați în invazia Ucrainei vor fi probabil din ce în ce mai distrași de eforturile de a evita vinovăția personală datorată eșecurilor operaționale ale Rusiei.Acest lucru va pune probabil și mai multă presiune asupra modelului centralizat de comandă și control al Rusiei, deoarece ofițerii caută din ce în ce mai mult să amâne deciziile cheie ale superiorilor”, se arată în comunicat.

Un comandant rus s-ar fi împuşcat în picior ca să plece din Ucraina

Soldatul, în vârstă de 20 de ani, se plânge mamei sale că războiul nu se va termina prea curând, dar spune şi că el nu vrea să fie acolo. 

"Ucraina nu mă interesează deloc. Trebuie să mă întorc acasă şi să plec din armată", a spus soldatul. 

Mama sa l-a întrebat dacă în armată sunt şi "patrioţi" care să îi încurajeze pe soldaţi să nu renunţe. 

"Mamă, comandantul diviziei mele s-a împuşcat în picior pentru a scăpa de aici, încă de la început. Despre ce vorbim? Şi el a fost activ în Cecenia", a mai spus tânărul. Citește continuarea articolului AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel