Rusia, zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina

Rusia și-a retras mii de militari de la frontiera cu Ucraina în ultimele zile și această retragere continuă, dar Moscova își menține totuși ''zeci de mii de oameni'' în zonă, a indicat marți un responsabil american din Ministerul Apărării, potrivit AFP.

În timp ce armata ucraineană este angajată în lupte împotriva militanților proruși cu scopul de a prelua controlul asupra aeroportului din Donețk, în estul Ucrainei, forțele rusești 'continuă să se repoziționeze și să se îndepărteze de frontieră', a declarat acest responsabil sub acoperirea anonimatului, scrie Agerpres.

Președintele rus Vladimir Putin, care a desfășurat în martie aproape 40.000 de militari de-a lungul frontierei ruso-ucrainene (potrivit NATO), anunțase în 19 mai revenirea soldaților ruși în garnizoanele lor 'după terminarea manevrelor', motiv invocat pentru a justifica prezența acestor trupe.

VEZI ȘI: Riscul unui război între Ucraina și Rusia a crescut, spune ministrul ucrainean de externe

Evaluând retragerea rusească la 'mai multe mii: de oameni, responsabilul american a precizat că 'zeci de mii' de militari rămân încă concentrați în apropierea frontierei ruso-ucrainene, 'destui pentru a provoca tot felul de destabilizări', potrivit lui.

A doua zi după victoria lui Petro Poroșenko în alegerile prezidențiale în Ucraina, armata ucraineană a afirmat marți că a preluat controlul asupra aeroportului din Donețk din mâinile militanților proruși. Vladimir Putin, acuzat de sprijin acordat separatiștilor, a cerut autorităților ucrainene să oprească imediat 'operațiunea de represalii'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel