"Rusia vrea să înceapă al treilea Război Mondial"

Premierul ucrainean a cerut comunității internaționale să se unească contra agresiunii ruse de pe teritoriul țării sale.

"Tentativele agresiunii armatei Rusiei pe teritoriul Ucrainei vor duce la un conflict de proporții pe terioriul Europei. Lumea nu a uitat al Doilea Război Mondial, iar Rusia vrea să îl înceapă pe cel de-al treilea. Faptul că Rusia îi susține pe teroriști pe teritoriul Ucrainei constituie o crimă internațională, iar noi cerem comunității internaționale să se unească și să acționeze împotriva agresiunii rusești", a declarat Arseni Iațeniuk, scrie 20min.ch.

Operaţiunea antiteroristă continuă în estul Ucrainei

Ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov, a dezminţit informaţia potrivit căreia autorităţile de la Kiev ar fi suspendat operaţiunea antiteroristă în estul Ucrainei, după ce Moscova a lansat noi manevre în apropiere de graniţa ucraineană.

"Informaţia referitoare la suspendarea operaţiunii antiteroriste, ca urmare a existenţei riscului unei invazii armate ruseşti, nu corespunde realităţii" - a scris Avakov pe Facebook.

Potrivit spuselor sale, la ofensiva armatei ucrainene iau parte forţe nesemnificative ale Centrului Antiterorist de pe lângă Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), fără implicarea tancurilor şi a altor blindate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel