Rusia vrea să impună condiţii mai dure Ucrainei dacă sunt reluate negocierile de pace

Rusia vrea să impună condiţii mai dure Ucrainei dacă sunt reluate negocierile de pace / Foto: Pixabay, de Placidplace
Rusia vrea să impună condiţii mai dure Ucrainei dacă sunt reluate negocierile de pace / Foto: Pixabay, de Placidplace

Moscova intenţionează să impună condiţii mai dure Ucrainei în cazul în care sunt reluate negocierile de pace.

Rusia intenţionează să impună condiţii mai dure Ucrainei în cazul în care sunt reluate negocierile de pace, a afirmat un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează Agerpres, citând dpa.

Iuri Uşakov a afirmat că au fost obţinute rezultate concrete în cursul discuţiilor care au avut loc în martie în Turcia, înainte ca Ucraina să întrerupă contactul. Totuşi, "dacă negocierile sunt reluate acum, va fi în termeni total diferiţi", a spus Uşakov, potrivit agenţiei de presă RBK, fără a da mai multe detalii.

"De-nazificarea" şi "demilitarizarea" Ucrainei, de asemenea cedarea regiunilor de est Doneţk şi Lugansk şi recunoaşterea Crimeei ca fiind rusă au fost numite atunci de Moscova drept condiţii pentru a pune capăt a ceea ce numeşte o "operaţiune militară specială".

Când se termină "operaţiunea specială" a Rusiei din Ucraina. Anunţul lui Peskov

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că nu există un termen stabilit clar pentru finalizarea operaţiunii speciale ruse în Ucraina, ci importantă ar fi eficienţa acesteia.

Operaţiunea militară specială a Rusiei în Ucraina se va încheia când toate obiectivele sale vor fi atinse, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, într-un interviu acordat companiei publice de radio şi de televiziune din Iran.

”Nu există termene clare, importantă este eficacitatea acestei operaţiuni”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

El a amintit că preşedintele rus Vladimir Putin a subliniat în mod repetat faptul că Forţele Armate Ruse au primit ordin clar să nu admită distrugerea infrastructurii civile şi nici înregistrarea de victime în rândul populaţiei civile.

În acest sens, armata rusă lucrează cu mare acurateţe, folosind arme de înaltă precizie şi nu lansează atacuri asupra infrastructurii civile, ceea ce ”nu se poate afirma despre partea ucraineană”, a mai spus Peskov, citat de Rador. 

Peskov: Republica Moldova să nu vadă din partea Rusiei o amenințare

Republica Moldova nu trebuie să vadă o amenințare din partea Rusiei, iar consolidarea armatei moldovenești nu creează riscuri pentru Federația Rusă, a declarat astăzi secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov. 

”În ceea ce privește consolidarea armatei moldovenești nu există riscuri pentru Rusia. Dar nici Republica Moldova nu trebuie să vadă vreo amenințare în această privință. Acest lucru este complet absurd. Probabil, cineva va compara acest lucru cu Ucraina. Însă în această privință unele comparații sunt absolut deplasate”, a declarat Peskov, citat de RIA-Novosti, potrivit Rador.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat de înțeles că republica nu vrea să lupte cu nimeni, dar este obligată să se preocupe de reînarmarea armatei pentru a avea posibilitatea să se apere. Maia Sandu l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, că nu există amenințări pentru Ucraina din direcția Transnistriei nerecunoscute. Sandu a subliniat, între altele, că convingerea ei se bazează pe informațiile existente și pe „discuțiile cu reprezentanții Tiraspolului”. Anterior, Zelenski amenințase că va răspunde cu o „lovitură” asupra unei amenințări ipotetice din partea Transnistriei și a amintit de câteva ”provocări minore”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel