Rusia va trimite muzicieni și circari pe frontul din Ucraina pentru a le ridica moralul soldaților ruși

Rusia va trimite muzicieni și circari pe frontul din Ucraina pentru a le ridica moralul soldaților ruși / Foto: Pixabay
Rusia va trimite muzicieni și circari pe frontul din Ucraina pentru a le ridica moralul soldaților ruși / Foto: Pixabay

Rusia intenționează să trimită muzicieni pe frontul din Ucraina pentru a le ridica moralul soldaților ruși.

Rusia spune că va trimite muzicieni și alți artiști în primele linii ale războiului din Ucraina pentru a ridica moralul trupelor ruse, scrie BBC.

Ministerul Apărării a anunțat săptămâna aceasta formarea "brigăzii creative de primă linie", spunând că va include și artiști de circ. Totodată, Ministerul Apărării din Marea Britanie a evidențiat crearea brigăzii într-o actualizare de informații duminică. Între timp, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat trupele din prima linie în Ucraina, a anunțat Moscova.

Într-o declarație postată pe Telegram, ministerul Apărării a spus că Șoigu "a zburat în jurul zonelor de desfășurare a trupelor și a verificat pozițiile avansate ale unităților ruse în zona operațiunii militare speciale", referindu-se la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Moscova, începută la data de 24 februarie.

Ministerul a adăugat că "a vorbit cu trupele din prima linie” și a fost la "un post de comandă",  dar BBC nu poate confirma când a avut loc vizita sau Șoigu a vizitat chiar Ucraina.

Comentând vizita raportată a domnului Șoigu, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Serhiy Cherevatyi, a declarat posturilor de televiziune ucrainene: "Nu cred cu adevărat că este atât de curajos" să călătorească pe câmpul de luptă.

Vulnerabilitatea soldaților ruși



Acest lucru vine în timp ce oficialii din Marea Britanie au declarat că moralul scăzut continuă să fie o "vulnerabilitate semnificativă în mare parte a forței ruse".

Marea Britanie a declarat că noua brigadă de creație - care urmează unei campanii recente, îndeamnă publicul să doneze instrumente muzicale trupelor. Strategia ar fi în concordanță cu utilizarea istorică a "muzicii militare și a divertismentului organizat" pentru a ridica moralul soldaților. Dar ei au pus la îndoială capacitatea artiștilor de a-i îmbuna pe militarii ruși, care au fost în primul rând preocupați de "ratele foarte mari ale victimelor, conducerea slabă, problemele salariale, lipsa echipamentului și muniției și lipsa de claritate cu privire la obiectivele războiului".

Potrivit publicației ruse RBC News, brigada va fi formată din trupe mobilizate în cadrul unității de recrutare a președintelui Vladimir Putin, precum și "artişti profesionişti care au intrat voluntar în serviciul militar". Noua unitate va avea sarcina de a menține "o stare morală, politică și psihologică înaltă printre participanții la operațiunea militară specială", a declarat Ministerul Apărării.

Putin se întâlnește cu generali în timp ce rachetele lovesc Ucraina


Luptele intense au continuat sâmbătă în jurul orașului Bakhmut, controlat de partea ucraineană, din regiunea estică Donbas, a declarat armata ucraineană. Zona s-a confruntat ciocniri grele între trupele ucrainene și cele rusești de luni de zile, în timp ce Rusia încearcă să pună stăpânire pe regiune în urma unui șir de înfrângeri grele în nord-estul și sudul Ucrainei la începutul acestui an.

Oficialii serviciilor secrete occidentale au declarat anterior că atacurile rusești asupra orașului sunt conduse de Grupul Wagner, armata privată a lui Putin. Moscova speră să folosească Bakhmut ca teren de ședință pentru a lansa atacuri asupra orașelor Kramatorsk și Sloviansk, aflate în posesia ucrainenei, mai la vest.

Un punct fierbinte este și capitala ucraineană Kiev, după ce Rusia a lansat vineri bombardamente pe scară largă care au vizat infrastructura electrică și de apă, a declarat primarul Vitali Klitschko. Moscova a lansat vineri 76 de rachete, lovind nouă stații de alimentare cu energie și scufundând o mare parte din țară în întuneric. Ucraina a spus că a interceptat 60.

În tot acest timp, președintele rus Vladimir Putin urmează să viziteze Belarus luni, pe fondul informațiilor din presă conform cărora va exercita presiuni suplimentare asupra liderului belarus Alexander Lukașenko, un aliat apropiat, să se alăture oficial efortului de război al Rusiei și să trimită trupe în Ucraina.

De la începutul războiului, trupele ruse au folosit teritoriul belarus ca rampă de lansare, dar Lukașenko a rezistat până acum tuturor încercărilor Moscovei de a-l convinge să se alăture războiului din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel