Rusia va taxa exporturile de grâu, după ce Putin a criticat scumpirea alimentelor

Rusia, unul dintre cei mai mari exportatori globali de grâu, intenţionează să impună o taxă de export la acest produs de 25 euro (30,4 dolari) pe tonă, în perioada 15 februarie - 30 iunie 2021, a anunţat, luni, ministrul Economiei, Maxim Reshetnikov, transmite Reuters. 

Guvernul a pregătit un set de măsuri pentru stabilizarea preţurilor la alimente pe plan intern, după ce săptămâna trecută preşedintele Vladimir Putin a criticat majorarea preţurilor la pâine, făină, zahăr şi ulei de floarea soarelui.

Taxa de export la grâu vine după introducerea unei cote de 17,5 milioane de tone la exporturile de cereale în perioada 15 februarie - 30 iunie.

Ministrul Agriculturii a declarat, la reuniunea Cabinetului, că măsurile adoptate vor ajuta la reducerea pe plan intern a preţului la grâul pentru morărit în partea europeană a Rusiei la 14.000 ruble (191,9 dolari) pe tonă, excluzând impozitele, până la finalul anului, şi la 13.000 ruble pe tonă până în februarie 2021. Producătorii ruşi de zahăr şi ulei de floarea soarelui au fost de acord cu reducerea preţurilor la produsele lor vândute lanţurilor de retail. Dacă această măsură nu va funcţiona, Rusia va impune o taxă de export la uleiul de floarea soarelui şi va reduce tarifele de import la trestia de zahăr, au anunţat oficialii la reuniunea Guvernului rus, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel