Rusia va livra în iulie Turciei primele sisteme de rachete antiaeriene S-400 (media)

Rusia va face prima livrare a sistemelor de rachete S-400 către Turcia în luna iulie, au anunţat agenţii de presă ruse care au citat societatea rusă pentru export de armament Rosoboronexport, conform unor planuri stabilite anterior, relatează Reuters.

"Facem prima livrare în luna iulie în cadrul unor planurilor stabilite", a declarat Alexander Mikheev, director general al Rosoboronexport, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Planurile Turciei, ţară membră NATO, au iritat Washingtonul, care a ameninţat cu sancţiuni împotriva Ankarei în cazul în care va continua achiziţionarea acestor sisteme de apărare antiaeriană.

Turcia nu va renunţa să achiziţioneze rachete ruseşti S-400, în pofida presiunilor din partea Statelor Unite ale Americii, declara marţi preşedintele Recep Tayyip Erdogan, înaintea unei întâlniri preconizate cu Donald Trump în marja summitului G20 din Japonia, relatează AFP.

"Problema sistemelor de rachete antiaeriene ruseşti S-400 este direct legată de suveranitatea noastră şi nu vom renunţa la acest subiect", a spus Erdogan într-un discurs rostit la Ankara în faţa membrilor partidului său, Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP), adăugând că livrarea sistemelor de rachete ruseşti va începe "luna viitoare".

"Turcia nu trebuie să negocieze cu nicio ţară, să ceară permisiunea, să nu mai vorbim să cedeze în faţa presiunilor atunci când este vorba de satisfacerea nevoilor sale de securitate", a adăugat şeful statului turc.

Aceste declaraţii survin în contextul în care Erdogan urmează să se întâlnească cu omologul său american Donald Trump în marja summitului G20 care va avea loc vineri şi sâmbătă la Osaka, în Japonia. Întrevederea va avea loc cu o lună înainte de expirarea unui ultimatum pe care Washington l-a dat Ankarei să renunţe la rachetele ruseşti S-400, în caz contrar riscând sancţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel