Rusia va elibera balene aflate în captivitate după un protest internaţional

balene
balene

Rusia va elibera un grup de balene aflate în captivitate, a căror detenţie în Orientul Îndepărtat a provocat un protest internaţional, a relatat joi televiziunea de stat, citată de Reuters.

Vicepremierul rus Alexei Gordeiev a declarat că balenele vor fi duse înapoi în locul din care au fost capturate urmând să fie eliberate într-un interval de patru luni.

Am luat singura decizie rezonabilă, la recomandarea oamenilor de ştiinţă de relocare a animalelor în habitatul lor natural de unde au fost capturate, în mediul lor familiar, a declarat ministrul.

Această operaţiune va dura circa patru luni, a indicat Gordeiev care a luat cuvântul la sesiunea anuală de întrebări şi răspunsuri a preşedintelui Vladimir Putin, cunoscută ca Linia Directă.

Un reporter de la televiziunea de stat a relatat că în prima etapă au fost eliberate două exemplare de orcă.

Situaţia celor zece balene captive, ţinute înghesuite împreună cu 87 de exemplare de belugă într-un golf din apropierea portului Nahodk, a declanşat un protest internaţional la care au aderat şi unele vedete, precum actorul Leonardo DiCaprio, care şi-au trecut numele pe petiţia semnată de aproape 1,5 milioane de persoane care au solicitat eliberarea mamiferelor marine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel