Rusia va putea contracara armele hipersonice. Anunțul lui Putin

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vladimir Putin, președintele Rusiei, susţine că țara sa va avea capacitatea de a contracara armele hipersonice.

Rusia va fi în curând în poziţia de a contracara armele hipersonice desfăşurate de alte ţări, a declarat duminică preşedintele Vladimir Putin, adăugând că Moscova este înaintea SUA în dezvoltarea noilor tipuri de arme, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Vehiculele-planor hipersonice pot gestiona o direcţie impredictibilă şi pot efectua manevre bruşte pe măsură ce se apropie de impact. Ele pot urma de asemenea o traiectorie mult mai netedă şi mai joasă decât rachetele balistice.

Capacități de apărare extinse 



Washingtonul şi Moscova şi-au extins capacităţile de apărare în contextul în care acordurile de control asupra armelor datând din timpul Războiului Rece s-au prăbuşit pe fondul înrăutăţirii relaţiilor Rusiei cu Occidentul.

Anul trecut, Rusia a desfăşurat primele sale rachete hipersonice cu capacităţi nucleare, în timp ce Pentagonul are ca obiectiv să îşi dezvolte capabilităţile hipersonice în prima parte a anilor 2020.

Ce spune Putin 



"Foarte probabil vom avea mijloacele de a combate armele hipersonice până la momentul în care ţările aflate în frunte vor avea astfel de arme", a spus Putin, citat de agenţia de ştiri RIA.

Deşi Rusia şi SUA au în mare marte acelaşi număr de arme nucleare, Putin a spus că Moscova este înainte în privinţa dezvoltării de arme avansate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel