Urmărește emisiunea live


Rusia. Topol-M, arma monstru ce poate pulveriza un oraș

Rusia a dezvoltat una dintre cele mai importante arme din arsenalul balistic. Topol-M, racheta-monstru, care are capacitatea de a ocoli scutul antirachetă din Europa, a participat în mai multe rânduri la paradele militare ale Moscovei, cu scopul de a arăta puterea militară rusă.

Racheta intercontinentală Topol-M poate fi ascunsă oriunde, în păduri, orașe sau în buncăre care ar rezista atacurilor nucleare. Are 22,7 metri lungime și un diametru de 1,9 metri. Poate fi lansată de pe un transportator special, cu 16 roți, care îi asigură o mobilitate maximă.

Este o armă de ucidere în masă. Are o rază minimă de acțiune de 2.000 de km și una maximă de 10.500 de km. Moscova susține că poate evita sistemele americane antirachetă. Poate purta mai multe focoase, dar este în general dotată cu un singur focos termonuclear de 800 de kilotone, potrivit unui raport realizat de Stockholm International Peace Research Institute.

Dezvoltarea rachetei a început în 1997, iar primele unități mobile au fost livrate armatei în 2006. La finalul lui 2010, 70 de rachete Topol-M erau date în folosință.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel