Rusia și Bulgaria, la cuțite privind SPIONAJUL diplomatic

Se ascut cuțitele între Bulgaria și Rusia. Mai mulți diplomați au fost acuzați de spionaj, de ambele părți.

Rusia a declarat luni persona non grata doi diplomați bulgari aflați la post la Moscova, într-un răspuns simetric la expulzarea de către Bulgaria, luna trecută, a doi diplomați ruși suspectați de spionaj, relatează agențiile de presă Reuters și RIA Novosti, potrivit Agerpres.

„Ambasadorul Bulgariei, Atanas Krastin, a fost convocat la 12 octombrie la sediul MAE al Rusiei, unde i-a fost înmânată o notificare din partea ministerului cu privire la măsură luată”, se menționează într-un comunicat al diplomației ruse. „Acest pas este o măsură 'în oglindă' la decizia neîntemeiată luată de autoritățile bulgare de a expulza doi adjuncți ai șefului Misiunii comerciale a Federației Ruse din Sofia în septembrie a.c.”, arată documentul, potrivit Publika.md.

În urmă cu trei săptămâni, doi diplomați ruși au fost expulzați din Bulgaria. Aceștia au fost acuzați de culegerea de informații din zona militară (Vezi AICI). În același timp, diplomația rusă a denunțat o „tentativă de a submina“ relațiile bilaterale dintre Sofia și Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel