Rusia sfidează Consiliul de Securitate al ONU

Rusia și-a exercitat sâmbătă dreptul de veto, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, împotriva unui proiect de rezoluție propus de Franța. Textul făcea apel la un armistițiu imediat în Siria și la încetarea loviturilor aeriene și a zborurilor militare la Alep.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, avertizase încă de vineri că "nu vede cum" ar putea lăsa să treacă rezoluția propusă de Franța, scrie Agepres. 

Consiliul de Securitate urma să dezbată și un proiect de rezoluție introdus de Rusia, tot privind situația din Siria. Versiunea rusă, obținută vineri de AFP, cere "încetarea imediată a ostilităților, în special la Alep" și solicită tuturor părților să permită accesul ajutoarelor umanitare, dar nu menționează explicit operațiunile aeriene.

[citeste si]

Ambasadorul britanic la Națiunile Unite, Matthew Rycroft, a respins în aceeași zi propunerea Moscovei, afirmând că intenția demersului este "de a deturna în mod cinic atenția de la necesitatea încetării bombardamentelor asupra Alepului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel