Rusia se reorientează: Va livra cantități uriașe de petrol în China

Țările europene caută soluții pentru independență energetică, astfel că Rusia se reorientează către piața din Asia. Grupul petrolier rus Rosneft, controlat de stat, va livra Chinei petrol în valoare de 270 de miliarde de dolari în următorii 25 de ani, potrivit Mediafax.

Contractul petrolier va fi succedat de o înțelegere care prevede ca grupul chinez Sinopec să preia o participație într-un proiect de 20 de miliarde de dolari. Acesta este derulat în peninsula Yamal, de către Novatek, cel mai mare producător independent de gaze naturale din Rusia.

Cele două acorduri marchează o reorientare a Rusiei către Asia, în tentativa de a profita de apetitul în creştere pentru energie al Chinei. Cealaltă piaţă importantă pentru Rusia, Europa, se află în stagnare, iar statele bătrânului continent încearcă să-şi reducă dependenţa față de livrările ruseşti de energie.

Rosneft va livra Chinei 365 milioane de tone de petrol începând din iulie, a declarat preşedintele grupului, Igor Sechin.

Rusia livrează, în prezent, 15 milioane de tone de petrol pe an Chinei, printr-o conductă deschisă în 2009. Această cantitate reprezintă însă doar o mică parte din producţia anuală de 518 milioane de tone de petrol a Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel