Rusia se implică în politica NATO

Rusia are o atitudine negativă față de extinderea în continuare a NATO spre est, inclusiv față de posibila aderare a Muntenegrului la Alianța Nord-Atlantică, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Dacă facem abstracție de unele informații din presă și declarații, atitudinea Federației Ruse față de extinderea în continuare a NATO spre est este bine cunoscută. Această atitudine este negativă", a insistat Peskov.

La începutul lunii decembrie, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a exprimat oficial opoziția Moscovei față de aderarea Muntenegrului la NATO. În aceeași lună, secretarul general al Organizației, Jens Stoltenberg, declarase că "Muntenegru va deveni o parte a celei mai puternice alianțe militare din lume", scrie Agerpres.

Podgorica a denunțat anterior un complot pus la cale de serviciile secrete ruse împotriva premierului Milo Djukanovic în perioada alegerilor parlamentare din octombrie trecut, cu scopul de a împiedica aderarea Muntenegrului la NATO, conform presei internaționale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel