Rusia se deconectează de la Internet. Traficul doar în interiorul granițelor

hp ibm servers
hp ibm servers

Rusia va stopa accesul la serverele internaționale lăsând însă informația să circule în interiorul granițelor. Autoritățile încearcă astfel să se pună la adăpost în cazul unui război cibernetic.

Rusia se va deconecta pentru scurt timp de la internetul global ca parte a unui experiment de proporții care ar simula ce s-ar putea întâmpla în cazul unui război cibernetic, anunță BBC. Testul va fi făcut până la 1 aprilie, însă data exactă nu a fost anunțată. Unele surse afirmă că acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare.

Potrivit BBC, pe durata exercițiului, datele transmise între cetățenii ruși și organizații vor circula numai în interiorul granițelor, fără a fi rutate global. Experimentul este gândit pentru a strânge informații în vederea modificării unei legi depuse anul trecut în Parlament, care cere furnizorilor de Internet din Rusia să asigure independența spațiului rus online în cazul unei agresiuni străine.

Alte versiuni de IP

Proiectul prevede și construcția unei versiuni rusești de DNS-urilor (standard folosit pentru administrarea adreselor IP ale site-urilor web din toată lumea), astfel încât web-ul să poată funcționa și dacă link-urile le serverele internaționale sunt rupte. Firmele telecom rusești mai trebuie să instaleze mijloace tehnice prin care tot traficul internet rusesc să fie redirecționat către puncte de exchange aprobate sau gestionate de puternicul arbitru telecom Roskomnazor.

Arbitrul telecom va inspecta traficul, va bloca conținutul interzis și se va asigura că traficul din Rusia va rămâne în interiorul granițelor și nu va ajunge la servere din afară unde ar putea fi interceptat de alte țări. Kremlinul vrea astfel să fie pregătit în cazul în care Occidentul va tăia Rusiei accesul la serverele de Internet.

vezi și:Alegeri Congres, SUA. Influența Rusiei: Contraatac cibernetic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel