Rusia schimbă de urgență un ambasador

parlament_chisinau
parlament_chisinau

Federaţia Rusa va avea de anul viitor un nou ambasador în Republica Moldova: Oleg Vasneţov, care îl va înlocui pe actualul şef al misiunii diplomatice ruse, Farit Muhamedşin.

Potrivit Kommersant, Farit Muhamedşin, care a deţinut funcţia de ambasador la Chişinău din 2012, va împlini la sfârşitul lui ianuarie 71 de ani, depăşind astfel limita de vârstă pentru funcţionarii de stat.

Oleg Vasneţov are 64 de ani, este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse din 1975. Din 1988 a lucrat ca ataşat cultural al ambasadei Uniunii Sovietice, apoi a Federaţiei Ruse în Bulgaria. Între 2003 şi 2008 el a fost ambasador al Rusiei în Republica Democrată Congo, iar din 2008 a lucrat în aparatul central al MAE rus. Vorbeşte engleza, franceza şi bulgara. În prezent, Oleg Vasneţov ocupă funcţia de şef al Departamentului MAE rus pentru relaţiile cu subiectele federaţiei, parlament şi grupuri sociale.

Potrivit surselor de informaţie ale ziarului rus, Oleg Vasneţov va prelua funcţia de ambasador al Rusiei la Chişinău începând cu luna martie.

Publicaţia Kommersant subliniază că această rocadă de cadre, chiar dacă este una conform planului, va avea loc pe fondul unei "deteriorări fără precedent a relaţiilor dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova şi al perspectivelor de retragere a Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI)"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel