Rusia s-a răzgândit. Vor investiga otrăvirea lui Alexei Navalnîi

Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi

Polițiștii ruși ar urma să investigheze otrăvirea lui Alexei Navalnîi.

Polițiștii din domeniul transporturilor din Rusia au început un control pre-anchetă în legătură cu internarea liderului opoziției Alexei Navalnîi, transmite serviciul de presă  al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia, scrie Interfax.

„Se desfășoară o verificare prealabilă anchetei, inițiată în conformitate cu procedura stabilită de Parchetul pentru transportul din Siberia de Vest, în legătură cu internarea lui Alexei Navalnîi pe 20 august la Omsk”, se arată în comunicatul de presă.

Poliția a examinat deja camera hotelului Tomsk în care a fost cazat  Navalnîi, precum și o parte a zonei de-a lungul traseului său. Departamentul a raportat că anchetatorii au confiscat peste 100 de obiecte în timpul verificării, ceea ce ar putea avea valoare probatorie în cadrul anchetei. De asemenea, au fost studiate datele din sistemele de supraveghere video și sunt efectuate peste 20 de studii medico-legale diferite (criminalistică, biologică, fizică și chimică), notează presa rusă.

La rândul său, Parchetul pentru transporturi din Siberia de Vest raportează că a fost inițiată o verificare a circumstanțelor spitalizării lui Navalnîi imediat după deteriorarea stării sale. Amintim că mai mulți oficiali din UE și din SUA au cerut insistent Rusiei să demareze o investigație corectă în cazul otrăvirii opozantului rus, declarându-se îngrijorați de circumstanțele în care s-a produs totul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel