Rusia riscă enorm și întinde prea mult coarda: O rachetă rusească a fost lansată către o dronă a SUA, dar a ratat ținta

Comandamentul Central al Statelor Unite ale Americii (CENTCOM ) a confirmat oficial că un sistem antiaerian rusesc de tip Pantsir-S1 a lansat o rachetă către o dronă americană de tip MQ-9 Reaper. Incidentul a avut loc anul trecut.

Datele au apărut ca urmare a masivei scurgeri de informații din aceste săptămâni, scurgere cunoscută în presă sub denumirea de Pentagon Leaks, scrie DefenseRomania.

Incidentul confirmă o creștere îngrijorătoare a comportamentului agresiv al Rusiei în Siria, Marea Neagră și în alte părți ale lumii.

SUA au confirmat că totul s-a întâmplat la finalul anului 2022.

Amintim că la mijlocul lunii trecute, un avion de luptă rusesc Su-27 a provocat în mod deliberat prăbușirea unei drone americane MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre. Incidentul din Marea Neagră a fost printre cele mai grave petrecute între SUA și Rusia în ultimii 30 de ani și a avut loc pe fondul agresiunii brutale și pe scară largă pe care Rusia a generat-o asupra Ucrainei pe 24 februarie 2022.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA ȘI VEZI ÎN CE ȚARĂ S-A PETRECUT INCIDENTUL ÎN CARE O RACHETĂ RUSEASCĂ PANTSIR-S1 A LANSAT O RACHETĂ CĂTRE O DRONĂ AMERICANĂ MQ-9 REAPER, DAR A RATAT ȚINTA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel