Rusia, REPRESIUNE împotriva celor care doreau să îl aștepte pe Navalnîi la aeroport

rusia represiune impotriva celor care doreau sa il astepte pe navalnii la aeroport foto: deschide.md
rusia represiune impotriva celor care doreau sa il astepte pe navalnii la aeroport foto: deschide.md

În Federația Rusă au fost reținute cel puțin opt persoane care planificau să îl întâlnească pe Aleksei Navalnîi la aeroport.

Forțele de ordine l-au reținut în dimineața zilei de 17 ianuarie, pe aeroportul Pulkovo, înainte de a urca într-un zbor spre Moscova, pe Pavel Ivankin, redactor-șef al canalului de Telegram „Agit Rusia”, dar pe și alți doi activiști, Aleksey Barich și Aleksandr Krai, scrie Novaya Gazeta.

De asemenea, au mai fost reținuți un membru al Partidului Libertarian – Ivan Ostapchuk, redactorul canalului „Objectiv Realyi”, Andrei Makashov – el fiind ulterior eliberat, iar în noaptea de 17 ianuarie, la Sankt Petersburg, au fost reținuți, de asemenea, coordonatorul sediului local al partidului lui Navalnîi, Irina Fatyanova, și activista Ilya Gantvarg, care se deplasau la Moscova.

De asemenea, cu o zi înainte, poliția a reținut-o pe activista Aleksandra Shashok, care voi să ajungă la Vnukovo pentru a se întâlni cu Navalnîi. Tot în regiunea Leningrad, oficialii de securitate au confiscat mașina coordonatorului filialei locale a „Open Russia” Dmitri Skurikhin, care intenționa să meargă la Moscova.

Politicianul Alexei Navalnîi a anunțat că pe 17 ianuarie va reveni în Rusia, după tratamentul pe care l-a urmat în Germania, fiind otrăvit. Cu o zi mai devreme, ofițerii de poliție au venit la susținătorii săi și au încercat să lanseze avertismente cu privire la inadmisibilitatea „măsurilor necoordonate”, informează Ziarul de Gardă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel