Urmărește emisiunea live


Rusia refuză să acorde TAROM drept de survol pentru cursa Bucureşti-Beijing

Deschiderea unei linii aeriene directe  București-Beijing este blocată de mai bine de un an de zile de Federația Rusă, care nu acceptă drept de survol aeronavelor TAROM. Solicitările au fost multiple, dar un răspuns favorabil se lasă încă așteptat.

TAROM a solicitat Federației  Ruse drept de survol pentru a putea opera cursa directă Bucureşti-Beijing, fără a primi însă avizul oficialilor de la Moscova, au declarat pentru Mediafax surse din compania naţională de transport aerian.

În cadrul vizitei premierului Victor Ponta în China de anul trecut, oficialitățile chineze au fost de acord cu deschiderea unei linii aerine directe între cele două capitale, dar refuzul Moscovei blochează această măsură. Compania TAROM a avut o linie directă cu Beijingul, dar aceasta a fost întreruptă în 2003 din raţiuni economice.

Durata unei curse directe București-Beijing ar dura circa 9 ore dacă Rusia ar da drept de survol, iar despre rentabilitatea aceste linii nu se pune problema în acest moment din cauză că solicitările sunt mari atât din partea agențiilor de turism, dar mai ales comunității chineze de la noi din țară.

Citește și: TAROM amână zborurile spre China. Cât va costa un bilet București - Beijing

"Conducerea companiei a încercat de mai multe ori să obţină drept de survol, a trimis mai multe scrisori guvernului rus pentru a-i solicita acest lucru, a încercat să ia legătura cu ei şi prin Ministerul Transporturilor, şi prin Ministerul de Externe. Au existat chiar şi câteva întâlniri cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, ultima având loc acum câteva săptămâni. Acesta nu a venit cu niciun răspuns de la Moscova", au declarat pentru Mediafax surse din TAROM.

Din punct de vedere economic, traversarea spaţiului aerian al Federaţiei Ruse pentru a ajunge la Beijing este cea mai viabilă soluţie, fiind cea mai scurtă distanţă şi o singură taxă de plătit. În plus, avioanele TAROM nu pot zbura mai mult de zece ore fără întrerupere.

TAROM are o flotă de 23 de aeronave, din care jumătate au peste 20 de ani vechime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel