Rusia recunoaște că a bombardat Kievul în timpul vizitei lui Antonio Guterres

Rusia recunoaște că a bombardat Kievul în timpul vizitei lui Antonio Guterres
Rusia recunoaște că a bombardat Kievul în timpul vizitei lui Antonio Guterres

Rusia confirmă că a bombardat Kievul în timpul vizetei lui Antonio Guterres, secretarul general al ONU.

Rusia a confirmat vineri că a atacat Kievul cu arme "de înaltă precizie", chiar în timpul vizitei secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, informează Agerpres, citând AFP şi TASS.

"Forţele ruse au distrus cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune atelierele companiei aerospaţiale Artiom, în oraşul Kiev", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerul Apărării rus, Igor Konaşenkov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a fost primul bombardament asupra Kievului de la mijlocul lui aprilie. El a avut loc chiar în timpul deplasării, joi, a secretarului general al ONU la Bucea şi în alte localităţi de lângă Kiev, locul unor presupuse abuzuri imputate de ucrainene forţelor militare ruse, care dezmint implicarea lor.

Rusia se laudă și că ar fi lovit 13 obiective militare ale Ucrainei, în timpul nopţii de joi spre vineri



De asemenea, potrivit lui Konaşenkov, trupele de rachetă ale Forţelor Terestre ale Federaţiei Ruse au lovit în timpul nopţii de joi spre vineri 13 obiective militare ale Ucrainei.

Armata rusă a distrus joi, tot "cu rachete de înaltă precizie", "trei centrale electrice situate lângă noduri feroviare", în special la Fastov, în regiunea Kiev.

O clădire rezidențială de 25 de etaje a fost lovită cu rachetele rusești. Cel puțin un mort și zece răniți



Potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko, cel puţin o persoană a murit în urma atacurilor ruse întreprinse în timpul vizitei lui Guterres. Autorităţile ucrainene au descris joi seară bombardamentele ruseşti asupra Kievului drept "un act odios de barbarie".

Serviciile de urgenţă au scris pe Facebook că zece persoane au fost rănite în aceste atacuri, după ce o o clădire rezidenţială de 25 de etaje a fost lovită cu rachete. 

Ucraina speră să evacueze astăzi civilii din uzina Azovstal

Ucraina speră să evacueze, vineri, civilii din vasta uzină siderurgică Azovstal din orașul Mariupol, a declarat biroul președintelui ucrainean, conform BBC și Mediafax. 

"O operațiune este planificată astăzi pentru a scoate civilii din uzină", a declarat biroul lui Volodimir Zelenski, citat de agenția de știri Reuters. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel