Rusia reacționează după acuzele CIA

Rusia a denunțat luni acuzații 'gratuite' ale CIA după dezvăluiri apărute în Washington Post potrivit cărora Moscova l-ar fi ajutat pe candidatul republican Donald Trump să fie ales președinte al Statele Unite.

'Cu o surprinzătoare regularitate apar în mass-media astfel de informații de la înalți reprezentanți ai Statelor Unite și Marii Britanii', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

'Niciuna dintre aceste afirmații nu este susținută de o informație, nu mai vorbesc de probe. Toate acestea arată că sunt acuzații gratuite, neprofesionale care nu au nimic de-a face cu realitatea', a mai declarat el jurnaliștilor.

Potrivit unui articol publicat de Washington Post vineri seară, citând o evaluare a CIA, Rusia a intervenit pentru ca Donald Trump să fie ales la ultimul scrutin prezidențial din SUA.

Potrivit ziarului, persoane având legături cu Moscova au furnizat site-ului WikiLeaks e-mailuri după piratarea conturilor fostului director de campanie al candidatei democrate Hillary Clinton, John Podesta, și ale Partidului Democrat, printre altele.

'Comunitatea de informații consideră că obiectivul Rusiei a fost de a favoriza un candidat în defavoarea altuia, pentru a ajuta la alegerea lui Trump', a declarat pentru Washington Post un important responsabil al serviciilor de informații americane.

Donald Trump a respins aceste acuzații ca fiind 'ridicole' și a afirmat că analiștii CIA care au produs aceste concluzii 'sunt aceiași care au spus că (fostul președinte irakian) Saddam Hussein dispunea de arme de distrugere în masă'.

Washingtonul a acuzat deja în octombrie Rusia că a orchestrat vaste piraterii informatice pentru a influența campania prezidențială, mai ales după ce s-a descoperit în iunie că hackeri ruși au pătruns aproape un an în computerele Partidului Democrat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel