Rusia, reacție după ce Serbia a declarat că ar alege UE

Rusia s-a arătat sceptică în legătură cu declarația noului premier sârb Ana Brnabic potrivit căreia Serbia, dacă ar fi nevoită să aleagă între Uniunea Europeană și Rusia, ar alege Uniunea Europeană, relatează agenția macedoneană de presă MIA, citată de Agerpres.

Iuri Ușakov, de la Biroul președintelui rus Vladimir Putin, a afirmat că este încă deschisă problema cum se va apropia între-adevăr Serbia de UE.

Serbia nu a cerut aderarea la NATO, din cauza războiului din Kosovo din 1999, dar cere aderarea la Uniunea Europeană, în timp ce menține relații strânse cu Rusia.

Ana Brnabic, care a reprezentat pentru mulți o surpriză după ce a devenit prima femeie din comunitatea LGBT numită în funcția de prim-ministru, a afirmat — într-un interviu pentru Bloomberg — că Serbia, dacă ar fi eventual nevoită să facă o alegere în orientarea sa strategică între Uniunea Europeană și Rusia, atunci ea ar alege Uniunea Europeană.

Dna Brnabic (41 de ani) a precizat că va continua calea începută de către predecesorul său, actualul președinte al țării, Aleksandar Vucic, de pregătire a țării pentru aderarea la UE, până la încheierea mandatului său în 2020.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel